Operafestival med barberaren i Sevilla

operafestivalOperafestivalen i Drakemölla bjöd på en modern version av Barberaren i Sevilla som inspirerats av hudvårdsoraklet Ole Henrikson. En helt underbar uppsättning som ägde rum ute i det fria. Operafestival Badorkestern spelade underbart i vita och rosa badrockar.
Operafestival Självaste Figaro spelades av Guido Paevatalu, guidOpera, som också fungerade som konstnärlig ledare för uppsättningen. Vilken man, vilken energi, underbart.

 

Handling

Barberaren i Sevilla, Il barbiere di Siviglia  är en opera buffa som bygger på den första pjäsen i komeditrilogin om Figaro. (skrevs 1770, 1780 och 1790 av Pierre Augustin de Beaumarchais. Mozart valde den andra delen för Figaros bröllop). Den utspelar sig i Sevilla under 1600-talet.

 Operafestival  Doktor Bartolo vill gifta sig med sin myndling Rosina (för hennes pengars skull) men Rosina är förälskad i Lindoro (greve Almaviva i förklädnad). Barberaren Figaro hjälper greven att förklädd (först som berusad soldat och sedan som sånglärare) ta sig in hos doktor Bartolo.operafestival Lindoro och Rosina utbyter kärlekslöften och beslutar sig för att rymma tillsammans. Figaro invigs i deras planer och hjälper paret att uppehålla doktor Bartolo genom att raka honom. Doktor Bartolo lyckas ändå förstöra deras planer genom att säga att Lindoro inte vill ha Rosina för egen räkning utan har planer på att överlämna henne till den ”ondskefulle” greven Almaviva. När Rosina får höra det går hon med på att gifta sig med doktor Bartolo. 

operafestivalLindoro avslöjar att han och greve Almaviva är samma person och han och Rosina lovar då åter varandr evig kärlek.

operafestivalÄktenskapskontraktet som upprättats för doktor Bartolo och Rosina ändras till att gälla greve Almaviva och Rosina istället. Doktorn återhämtar sig snabbt när Rosina skänker honom sin hemgift. Operafestival